МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Успіх на Міжнародному театральному фестивалі у Румунії

У Румунії з успіхом завершився Міжнародний театральний фестиваль, участь у якому взяли митці з 82 країн світу! Серед учасників була і команда Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка – франківці представили на фестивалі виставу “Калігула” у постановці Івана Уривського.

 

“Культурна інтеграція в нинішніх реаліях надзвичайно важлива. Кожна участь у фестивалях такого рівня – ще один спосіб говорити про Україну і, зокрема, про наш театр на найкращих театральних майданчиках світу”, – говорить Віталій Ажнов, актор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

“Вистава «Калігула» – сьогодні своєрідний індикатор і важливий меседж до світу без жодної спекуляції. Дуже цінно, що ми були почутими. Обидві наші вистави пройшли з аншлагом та оваціями!”.

 

Гра акторів театру Франка – Віталія Ажнова, Олександра Рудинського, Тетяни Міхіної, Олени Хохлаткіної, Рената Сєттарова та Акмала Гурєзова – викликала неймовірний захват у відвідувачів фестивалю, після вистави до них підходили шанувальники з усієї Європи, щоб висловити своє захоплення.

 

Євген Нищук, генеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, зазначив, що гастролі провідних театрів країни є важливою частиною культурної політики: “Для нас важлива участь у таких знакових фестивалях, адже саме через мову мистецтва, мову театру, люди дізнаються більше про Україну. Певним чином, ми і є голосом України, доносячи правду за допомогою живого спілкування. Окрім цього, демонструючи класичні твори у сучасній інтерпретації нашого театру – ми показуємо також ті сенси і візії, з яких, власне, формується українська ідентичність”.

 

Він також додав, що зовсім незабаром виставу “Калігула” також зможуть оцінити відвідувачі Авіньйонського фестивалю – найбільшого театрального фестивалю світу – куди команда театру відправиться вже цього липня.

 

 

Нагадаємо, що Міжнародний театральний фестиваль у м. Сібіу (Румунія) вважається одним з найпрестижніших театральних фестивалів у світі і поступається лише Авіньйонському (Франція) та Единбурзькому (Шотландія).