МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
В рамках фестивалю актуальної драматургії «Драма сьогодення» в м.Ужгород наш театр показав виставу «Земля».

В рамках фестивалю актуальної драматургії «Драма сьогодення» в м. Ужгород

Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка показав виставу «Земля» за твором Ольги Кобилянської у постановці режисера Давида Петросяна.

У виставі взяли участь актори Театру - Христина Федорак, Іван Шаран, Віктор Жданов, Сусанна Карпенко, Ренат Сєттаров, Тетяна Кришталь, Леся Липчук.

«Такі теплі і водночас щемливі відчуття після участі у фестивалі» - каже актриса Театру Франка Тетяна Кришталь.

«Кожна вистава втілює минуле і теперішнє , що так зараз подібне. А ще - такі вистави "сьогодення" я називаю очищенням.

Адже ми так міцно себе тримаємо, стримуємо свої емоції під час війни, а коли це проживаєш з акторами разом, те, що тобі болить - поплачеш , десь і посмієшся , даси волю своїм емоціям - тобі стає легше».

На виставі особливими гостями стали військовослужбовці 68 окрема єгерська бригада ім. Олекси Довбуша. Один з них по завершенню зворушливо та тепло подякував акторам за їх роботу.

«Мистецтво нині має надзвичайну силу - воно лікує, надихає, дає сили боротись проти ворога та вірити у нашу перемогу!» - сказав він.

Фестиваль «Драма сьогодення» триває в Ужгороді з 13 по 18 травня. Свої вистави в рамках фестивалю покажуть також Мукачівський драматичний театр, Київський академічний театр Колесо, Національний театр ім. Марії Заньковецької.