МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Театр Франка зібрав 1 200 000 грн для БФ “Повернись живим”

Вчора у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка відбувся благодійний показ вистави "Конотопська відьма" у постановці Івана Уривського. 

 

“Ця вистава більше ніж культурна подія. Благодійність – одна з найбільших чеснот у часи боротьби і сьогодні, завдяки тому, що ви прийшли на благодійний показ нашої вистави, ми зібрали 1200000 гривень для нашого славного війська. Я вдячний усім небайдужим, хто зробив цю пожертву, а також колективу нашого театру. Я дуже радий, що у нас з'явився надійний партнер – фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим», до якого є довіра  у суспільстві та у війську”, – зазначив Євген Нищук, генеральний директор - художній керівник театру Франка.

 

Зібрані гроші передадуть Благодійному фонду “Повернись Живим” для закупівлі необхідного обладнання Силам Оборони України.

 

Олег Карпенко, заступник директора БФ “Повернись живим”, подякував колективу театру за системне партнерство, а глядачам – за підтримку благодійних ініціатив фонду.

“Для мене велика честь бути поряд разом з вами. Мистецтво завжди відігравало велику роль у становленні і розвитку будь-якої держави. А у нашій країні мистецтво рятує життя і допомагає нищити ворога”, – сказав він.

 

Показ “Марії Стюарт”, наступної благодійної вистави, запланований на вересень 2024 року.