МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
До сторіччя Національний театр імені Франка презентував сім видань про свою історію. Репортаж 24 каналу

Сто років діяльності на сторінках видань. У Національному театрі імені Франка презентували книги, присвячені історії головної сцени країни.

У різних за жанром і тематичним спрямуванням виданнях зібрані численні документи, фотографії, ескізи, спогади та рецензії.

Однією з книг є "Щоденник директора театру", в якій Михайло Захаревич ділиться своїм багаторічним досвідом роботи з творчим колективом.

Є про що сказати, є чим поділитись з молоддю, тому що всі ті, хто зараз навчається, навіть не уявляють проблем, які є в мистецькому творчому колективі. Щоб справитись з амбіціями творчими треба мати великий акторський талант керівнику,
– розповів генеральний директор Національного театру імені Івана Франка Михайло Захаревич.

Серед видань – унікальний альбом Віктора Марущенка "Франківці. Миттєвості" з ексклюзивними фото, зібраними за майже півсторічну історію театру.

"Дуже важливо, що ми зафіксували найкращі, можливо, часи, які були в історії театру. Це робота Данченка, це робота Ступки. І людина, яка цікавиться, вона може взяти почитати цю книгу, подивитись, почитати, а не розшукувати в інтернеті. Це має бути в бібліотеці і працювати як джерело інформації", – пояснив фотограф Віктор Марущенко.

Представлені також видання, які присвячені найкращим виставам початку 21 століття.

"Прем'єри театру 16-19 років, які ще йдуть на сцені театру, але вже створені такі яскраві фоторепортажі, рецензії фахівців, тобто це такі промоційні видання", – сказав директор видавничого дому "Антиквар" Ганна Шерман.

Окрім книг, для глядачів підготували також флеш-носії, де зібрані відеозаписи найкращих франківських вистав. Ідея щодо створення унікального історичного проєкту належить Національному театру імені Франка, а реалізував їх видавничий дім "Антиквар". За підтримки Українського культурного фонду кожен охочий може отримати всі сім видань безкоштовно. Для цього потрібно лише написати на фейсбук-сторінці проєкту.

Відео-репортаж тут