Нові кольори театру Франка

Важливою частиною візуальної трансформації нашого театру став колір – глибокий, насичений, соковитий. Команда професійних дизайнерів Decoratorskyi - експертів у сфері інтерʼєрного декору допомогла обрати кольори, які підкреслюють особливу атмосферу нашого Театру, а оновлений простір став більш сучасним та елегантним. 

Євген Нищук, директор театру Франка, зазначив, що це партнерство дало можливість позбутися навіть у кольорі «радянського» спадку,  кардинально змінити дух та настрій Театру. 

“Візуальні зміни простору є надзвичайно важливою константою для створення особливої настрою у театрі, адже це перше, що бачить глядач. І завдяки нашим партнерам з Decoratorskiy, стіни театру не лише набули нових барв, а й наповнились новою енергією. Нові кольори яскраво підкреслюють унікальність та особливість цього місця, заряджаючи нас усіх на нові творчі звершення”, – додав він.

Для створення особливої атмосфери Театру обрали фарби «Little Greene», що є лідерами у англійському декоруванні. Вже понад 300 років саме ці фарби обирають для оздоблення палаців, пам‘яток історії та архітектури, музеїв та театрів світу. Тепер в один ряд з цими найвизначнішими будівлями став і Театр Франка. 

Нові кольори театру Франка

“Бути частиною реновації Національного театру імені Івана Франка — це особлива місія для нас, особливо в часи, коли культура і національні символи набувають ще більшої ваги. Долучитись до цього проєкту нас запросила Ірина Мірошникова, архітекторка-дизайнерка та засновниця бюро 'Форма'. Вона добре розуміє важливість поєднання сучасних рішень з історичною автентичністю. Для цього проєкту були обрані кольори Hick’s Blue, Etruria і China Clay від Little Greene, щоб підкреслити велич театру та його зв'язок з історією. Ці зміни — це не просто реновація будівлі, а відродження духу, пам'яті та ідентичності України”, – говорить Ірина Маринич, директорка Decoratorskiy.

Вибір кольорів не був випадковим. «Hick’s Blue», символізує елегантність та драматизм, а також відображає перехід до сучасного дизайну, який поєднує графічну сміливість та інтелектуальну глибину. Він чудово виглядає в інтер’єрах, де прагнуть створити відчуття структури. Колір «Etruria» було обрано за передачу відчуття багатої історичної спадщини та ремісничої майстерності. Його теплий і глибокий тон чудово підходить для елегантних просторів, де важливо підкреслити багатство текстур і матеріалів. А «China Clay» обрали за його мʼякість, натхненного натуральною глиною, яку використовували для створення древніх порцелянових виробів. Цей колір символізує чистоту і натуральність, а також зв’язок з природою. Усі кольори бездоганно поєднуються між собою, створюючи багатогранну композицію, яка підкреслює інтерʼєрні особливості театрального простору.

Дякуємо нашим партнерам за їх надзвичайний внесок в оновлення театру. 

Далі буде! 🎭

Читайте також

всі новини

Нові кольори театру Франка

Команда професійних дизайнерів Decoratorskyi допомогла обрати кольори театру, які підкреслюють його особливу атмосферу.

Продаж квитків на Конотопську відьму відкрито!

Ми запускаємо продаж квитків на “Конотопську відьму” з оновленою системою

Результати творчого конкурсу у театрі Франка

Результати творчого конкурсу на заміщення вакантних посад художнього та артистичного персоналу у театрі Франка.

всі новини