МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
В інші світи пішов Володимир Зозуля

Колектив франківців глибоко сумує з приводу тяжкої втрати - передчасної смерті нашого колеги, талановитого актора, порядної і чуйної людини, заслуженого артиста України Володимира Зозулі.

Володимир Анатолійович народився 21 квітня 1964 року у селі Дзвінкове Васильківського району Київської області. Закінчив Київський державний театральний інститут театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого. 
Свою творчу діяльність Зозуля В. А. розпочав у театрі ім. Франка у 1993 році. 
Актор з першого ж сезону активно увійшов до репертуару театру, зігравши цілу низку цікавих ролей у виставах світової та національної спадщини: Дон Хуан «З коханням не жартують» П. Кальдерона, Старий король, сер Гафіс «Мерлін, або Спустошена країна» Т. Дорста та У. Еллер, Фабіан «Крихітка Цахес» за Е. Гофманом, Французький король - «Король Лір» В. Шекспіра. Кожна із цих робіт свідчила про своєрідність акторської палітри, можливість працювати в різних амплуа. 
Проте яскраво виражена характерність, іронія і самоіронія, притаманні акторові, найбільш ставали в нагоді при створенні соковитих, народних, відверто театральних образів. Таким стали два Степана: у виставі «Мартин Боруля» І. Карпенка-Карого та «За двома зайцями» М. Старицького. Різні за характерами, за обставинами, за жанрами - ці персонажі запам'ятовувалися і викликали неймовірну симпатію глядачів. Таким самим інтересом користувалися ролі, що  їх створив актор в останні сезони: Кривозуб в «Урус-Шайтані» І. Афанасьєва, Граф Пієман «Фредерік, або Бульвар злочинів» Е.-Е. Шмітта, Безенчук "Великі комбінатори" за романом "Дванадцять стільців" І. Ільфа і Є. Петрова, граф Кефельд "Кін IV" Г. Горіна, Гнат Чалий "Назар Стодоля" Т. Шевченка, і, мабуть, найяскравіша роль Гжегожа у виставі «Дами і гусари» О. Фредро. Саме ці соковиті, надзвичайно театральні образи свідчать про непересічність таланту актора. 
Для всіх франківців смерть Володимира, друга і колеги, стала страшною несподіванкою. 

Ми очікували на прем'єру "Тев'є-Тевеля", в якій Володя прекрасно, як завжди, гранично правдиво репетирував роль Степана... Сьогодні його душа, його талан сяє зіркою на далекому Чумацькому шляху і вселяє нам віру у вічну красу Мистецтва.
Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким. Прощання з актором відбудеться в театрі цієї неділі, 18 серпня, з 11 до 12 години. Актора поховають на його батьківщині.