МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Театр Франка планує поставити два нові мюзикли: «Співай, Лоло, співай» та «DIZMA»

Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка планує поставити нові мюзикли «Співай, Лоло, співай» і «DIZMA». 

Про такі плани театру кореспонденту Укрінформу повідомив його директор-художній керівник Михайло Захаревич.

«Попереду дві дуже хороші вистави-мюзикли – Дмитро Богомазов готує нову сценічну версію вистави «Співай, Лоло, співай», а Дмитро Чирипюк буде ставити мюзикл «DIZMA» за романом «Кар'єра Никодима Дизми» Тадеуша Доленги-Мостовича. Це буде дуже велика і коштовна робота для нас, але, я сподіваюся, що дуже цікава», - розповів він.

За словами Захаревича, ще немає розподілу по ролях, до репетицій приступив лише джазовий ансамбль.

«Ми хочемо, щоб на нашій сцені були і світові знакові п'єси, і українська драматургія. Давид Петросян зараз шукає підхід до п'єси «Тартюф» Мольєра, а Іван Уривський буде ставити «Безталанну», - додав він.

Усього за «коронавірусний період» на першій сцені України відбулося кілька гучних прем'єр: «Украдене щастя» (режисер Дмитро Богомазов), «Трамвай бажання» (режисер Іван Уривський), «Сірано де Бержерак» (режисер Юрій Одинокий), «Кассандра» (режисер Давид Петросян). На квітень планувалася прем'єра вистави «Пер Гюнт» (режисер Іван Уривський), але через локдаун її було перенесено.

Директор додав, що, на превеликий жаль, у театрі теж багато кого зачепив ковід, і вже близько 200 чоловік перехворіло з 600. «У нас є і померлі – сторож, пожежник ... Дуже жаль. Проблема величезна, але нам своє робити», - сказав він.

Захаревич відзначив, що театр – це психолог, він потрібний тоді, коли людям страшно і "це підтверджують сьогоднішні події, коли у нас повні зали, немає квитків на вистави, а коли оголошується жорсткий карантин, люди не забирають кошти назад, а очікують, коли буде новий графік показу".

"Я бачу, якими люди заходять в зал, і якими вони йдуть з театру, це дві різні особистості, тому що вони тут отримують те, чого в житті сьогодні немає, адже в усіх думки зараз лише про коронавірус: не дай Боже захворіти, як вилікуватися, де взяти гроші. А ми намагаємося робити свою справу, щоб виконувати свою місію навіть сьогодні, ставити нові хороші вистави, хоча у нас вдвічі менше глядачів, а значить і вдвічі менше доходної частини", - розповів він.

Укрінформ