МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
100!!! Далі – буде!!!

10 вересня франківці розпочинають ювілейний сезон.

 

Ювілейний збір трупи у Національному театрі імені Іван Франка потішив настроєм і оптимізмом. Настрій – бажання керівництва театру вклонитися кожному із майже 600 творчих працівників, хто творив історію театру протягом 100 років: фотографією, спогадом, думкою… Оптимізм – його дуже точно зафіксував у своєму виступі головний режисер театру Дмитро Богомазов, який зауважив, що 100 – це всього лише мить між «тут і там».

Низький уклін франківцям-ветеранам – це логічно і очікувано, але водночас – щиро і від серця. Першими на франківську сцену генеральний директор театру Михайло Захаревич запросив акторів, які виходили на цей майданчик понад 50 років. Валерій Дудник, Станіслав Станкевич, Олексій Пєтухов, Тамара Шаварська, Євген Шах… І, звісно ж народна артистка Галина Яблонська, яка є франківкою  вже майже 70 років.

Ушановувати пам'ять попередніх керманичів театру від  імені нинішні франківці доручили молодим акторам  – квіти на могили Гнатові Юрі, Амвросію Бучмі, Сергію Данченку повезли Віталій Ажнов, Світлана Косолапова, Вячеслав Хостікоєв…

А нинішні очільники Національного театру імені Франка Михайло Захаревич та Дмитро Богомазов поділилися творчими планами. Так, за словами Дмитра Богомазова, протягом ювілейного сезону театр планує випустити 8 прем'єр. Чотири – на основній сцені ( «Поминальна молитва», поновлення легендарної вистави Сергія Данченка з  Богданом Бенюком у головній ролі, «Снігова королева» в постановці Давида Петросяна, «Украдене щастя», цю виставу ставитиме Дмитро Богомазов, та «Сірано де  Бержерак», для постановки якого запросили Атілу Віднянського). І чотири – на Камерній імені Сергія Данченка.

Тож  нинішній  ювілей – це лише старт до нових вершин, штурмувати які разом  франківці запрошують усіх своїх шанувальників.

 

Театрально-концертний Київ